divendres, 4 de juliol del 2014

FIFA Centennial - Un monument per al futbol mundial


Aquest monument no està relacionat amb el món de la muixeranga o el casteller, excepte pel fet de la manera en forma de torre humana escollida per l'artista per a realitzar-lo.
El Home of FIFA és la seu de la Fédération Internationale de Football Association a Zuric. Aquesta seu agrupa la comunitat futbolística internacional, és a dir a les 208 associacions i de més de 270 milions de jugadors, entrenadors i àrbitres del món sencer.


L'element principal del disseny exterior és el jardí, semblant a un parc que destaca per les seves zones d'espessa vegetació forestal que alterna amb prats oberts i clars del bosc. El conjunt està tancat per un camí que discorre com un meandre i condueix a través de diversos tipus de flora, deixant al descobert una i altra vegada nous aspectes i perspectives del jardí i el seu entorn. 

I enmig del camí apareix un escultura que a nosaltres ens resultarà molt familiar.

Elevant-se 10,5 metres i amb un pes de quatre tones, l'escultura de Stephan Schmidlin celebra el centenari de l'òrgan rector del futbol mundial, la FIFA. Va ser presentat al públic pel president de la FIFA Joseph S. Blatter, al desembre de 2004. Es requeriren sis mesos per elaborar el treball en fusta d'una sequoia gegant de 101 anys d'edat, gairebé tan antiga com la història del futbol en si. 


En una forma compacta, la seva obra expressa la visió d'utilitzar el futbol per unir a la gent en un somni comú a través de totes les diferències i fronteres i per encendre-hi una espurna d'esperança d'un món més tolerant i just. "Jo volia crear una obra de fer valer els somnis de futbol a tot el món i que representara els valors de la FIFA relatives als somnis i les esperances dels nens", va dir Schmidlin. 15 jugadors formen una piràmide d'esperança, que culmina en les figures de dos xiquets, un nen i una nena, que porten el globus terrestre. Al final del dia, els nens tenen el futur del nostre món al palmell de les seves mans, ells demà feran realitat els somnis d'avui.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada