dimecres, 20 d’agost del 2014

Melmelada de figues amb rom i nous

A mitjans d'agost a la nostra regió mediterrania tenim accés a molts figues i tenim l'ocasió de preparar una melmelada bonissima, la melmelada de figues amb rom i nous, tota un delícia. Us explico la seva preparació: 

La melmelada de figues es pot fer amb les figues amb la pell o sense ella, això queda a la vostra elecció. Jo he rentat les figues, les he tret les puntes i trossejat i les que tenien la pell amb millor aspectes les he posat sense pelar. S'introdueixen en una olla amb la qual realitzarem la cocció i afegim el suc de mitja llima, que farà que les figues deixin anar la peptina. Afegeix el sucre o la fructosa i cou uns 35-40 minuts comptant des que comenci a bullir i baixant el foc al mínim. Has d'anar aixafant les figues a mesura que es van estovant i si vols pots anar retirant les llavoretes que quedaran surant. Mou sovint. Incorpora el licor i les nous i cou altres 5 minuts més. 
Has de tenir preparats uns pots de vidre per omplir amb la melmelada. Intentarem omplir fins a ben amunt, els taparem i els posarem cap per avall en un recipient al bany maria durant deu minuts. Després deixarem que es refredin. 

ingredients:
- 1 kg. de figues.
- 800 g. de sucre o 200 g. de fructosa.
- 1/2 llima.
- 100 g. de nous.
- 100 ml. de rom anyenc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada