dilluns, 15 d’octubre del 2018

La Muixeranga d'Algemesí al Concurs de Castells de Tarragona

Aquest 6 d´octubre la Muixeranga d'Algemesí ha participat, per primera vegada, en la Diada Internacional Castellera, acte que s'emmarca dins de la XXVIIa edició del Concurs de Castells de Catalunya, l’esdeveniment més mediàtic del món de les torres humanes que es celebra cada dos anys. La Muixeranga d’Algemesí ha estat present fora de concurs a la Diada Internacional del Concurs.
“Es tracta d’una oportunitat excepcional de mostrar el que fem, fins i tot internacionalment, ja que el concurs és un esdeveniment amb molt de públic i amb molta cobertura mediàtica de tot el món. Per a nosaltres és un honor que des del món casteller es valore tant la muixeranga i que ens conviden a aquest concurs” declaraba el mestre de la Muixeranga d’Algemesí, Marcos Castell.
La Muixeranga d'Algemesí havia desplaçat 130 membres fins a Tarragona per dur a terme una actuació històrica, que es va iniciar amb la primera Alta de 6 que la Muixeranga ha alçat fora del territori valencià (enguany també havia fet la seua primera Alta de Sis fora de la Ribera, en la Trobada de Muixerangues de Castelló de la Plana). Tot seguit ha realitzat la Morera, de 5 altures, acompanyada de 4 pinets de 4 i 3 altures, per finalitzar la seua primera ronda. A la segona ronda la Muixeranga ha realitzat l'Alta de 5, la Tomasina (una figura desplegada de 5 altures, que no havia alçat en la primera ronda), acompanyada de dues Torretes, i ha finalitzat amb una espectacular Sènia. 


El mestre de la blava Marcos Castell indicava "podem estar molt contents i orgullosos del que hem fet hui ací, a Tarragona, en aquest acte que és la principal fita del món casteller, com és el concurs de Castells de Catalunya. Hem començat molt bé amb l'Alta de 6 i això ens ha donat confiança per a la resta de l'actuació. No puc fer res més que felicitar a tots els muixeranguers i muixerangueres, i agrair a l'organització del Concurs de Castells per haver-nos convidat”.
D'esta manera s'ha homenatjat la Muixeranga com el germen del fet casteller, amb el Ball de Valencians que va evolucionar cap al fet casteller.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada