diumenge, 16 de juny del 2019

XX Trobada de Muixerangues d´Algemesi

Com cada any, a la plaça major d´Algemesi, als peus de la Basílica de Sant Jaume Apòstol, es donava inici a la Trobada de Muixerangues en la seua XX edició i s'inaugurava amb l´actuació de la Muixeranga d´Algemesí, l´agrupació mes antiga de la ciutat. Per a aquesta actuació prepararen una sèrie de construccions significatives, comenzant per la Sisena, després la Bernardina (nova figura creada en homenatge al muixeranguer Benat Ahuir) i per acavar la Morera. No obstant això, debido a les baixes de la colla no van aconseguir completar les dues primeres figures preparades.
En segon lloc, va actuar la Colla Castellera de Sabadell. L'agrupació convidada per la Muixeranga d'Algemesí i que aquest any cumplix el seu 25 aniversari, va presentar una sèrie de castells de set alçades. Tres de set, Cinc de set i quatre de set.
Seguidament, l'agrupació convidada per la Nova Muixeranga d'Algemesí, la Jove Muixeranga de València, va iniciar la seua actuació amb la figura de la Alta clássica Xopera i va continuar en una senia i per acavar un alta de cinc. figures de cinc alçades per a les següents rondes.
En quart lloc i tancant les rondes d'actuació, La Nova Muixeranga d'Algemesí inicià la seua actuació tractant d'alçar la figura anomenada la Dolçaina. Una figura que no aconseguiren alçar i que finalment va caure sense que cap dels seus membres resultara lesionat. Per a les següents rondes realitzaren dues senies simultanies en segona ronda i una sisena.
Durant l'actuació es va congregar molt de public per a presenciar l'actuació de castellers i muixeranguers. També es va descobrir la placa que certifica Algemesí com el KM zero muixeranguer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada