diumenge, 13 de març del 2016

Falles, Patrimoni de la Humanitat

Hui Diumenge 13/03/2016, dos Patrimonis de la Humanitat Valencians, la Llotja de la Seda i la Processó de la Mare de Déu d´Algemesí, representada per la Muixeranga i els tornejants, han donat suport a les falles en la seva candidatura per rebre aquest guardó per part de la UNESCO.

La majestuosa llotja de la Seda, Patrimoni de la Humanitat des de 1996 i exponent del gòtic tardà i de la riquesa cultural i econòmica del Segle d'Or Valencià, va ser el punt de partida de la que va ser la primera "Cavalcada del Patrimoni Valencià", una iniciativa organitzada per l'ajuntament de València i que d'ara endavant, segons va explicar en el seu discurs el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, "passarà a formar part del calendari cultural de la ciutat de València per a mostrar la riquesa patrimonial dels valencians en plenes festes falleres".

L'acte va donar inici a l'impressionant saló columnari de la llotja, davant de les falleres majors i les corts d'honor amb el solemne ball dels tornejants i seguidament la Nova Muixeranga va aixecar un "alta de cinc".

A la eixida de la Llotja la Nova va exhibir davant el públic present una "sénia" per a continuació iniciar una desfilada pels principals carrers del centre del cap i casal,
en un recorregut des de la Llotja a María Cristina i la Plaça de l'Ajuntament.
El regidor i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, ha explicat “És un acte que servirà també per a agermanar les festes valencianes”, que ha destacat que esta iniciativa és una peça més de l’estratègia de l’equip de govern per apostar molt fort per la candidatura de les Falles a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. “Les Falles són un patrimoni meravellós de les valencianes i els valencians. Les estimem, les defensem, les cuidem i les volem fer universals amb iniciatives de suport com esta”
Des de tots els sectors esta recolzant-se activament aquesta iniciativa. Fa escassament un mes Xavier Rius en representació de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València va decidir sumar-se a les activitats culturals que l'Ajuntament de València i la Junta Central Fallera estan promovent perquè es declaren les Falles Patrimoni de la Humanitat. 
Com a tancament, de nou, el desplegament del cartell #FallesUNESCO als peus de la Falla Municipal i davant l'atenta mirada de tot el públic que va omplir la Plaça de l'Ajuntament amb la calor dels seus crits i aplaudiments de suport.

La Regidoria de Cultura Festiva ha sigut l'encarregada de dur a terme esta primera edició de la Cavalcada del Patrimoni. Una cavalcada, on any darrere any es puga mostrar el més rellevant i valuós del patrimoni cultural immaterial valencià.

Doble clic sobre "mes informació" si vols veure una sèrie de fotografies de l´esdeveniment


La "Senia" a la porta de la Llotja
La "Xopera"
L´Alta de Cinc. Foto de Carmen Gallego

Foto de Fina Bellver
Falleres Majors y les Corts. La Muixeranga al fons. Foto de Carmen Gallego
Foto de Vicente Augusto Conti
L´Alta de Cinc vista des de la porta de la Llotja. Foto de Mireya
Eixida del tornejants. Foto de Armando Romero

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada